Kakva vam je veza? Pogledajte u kojoj pozi spavate i otkrit ćete

Govor tijela postoji i dok spavamo, ne samo dok smo budni. Pa tako položaj u kojem ljubavni par spava može puno toga otkriti o njihovoj vezi – je li veza zdrava ili u njoj postoje određeni problemi

Otkrivamo 8 najčešćih položaja i što to može otkriti:

1. Okrenuti su leđima i ne dodiruju se
Iako se ovakav način spavanja može činiti nimalo romantičnim, prema jednoj studiji ova poza je najčešća među partnerima – vjerojatno zato što je praktična.

– Taj položaj pokazuje da su partneri bliski, neovisni i osjećaju se sigurno jedno s drugim – kaže psihologinja Corrine Sweet.

2. Položaj ‘žlica’
To je položaj u kojem je jedan partner okrenut leđima, a drugi je ‘zalijepljen’ za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza mogla bi se nazvati klasikom među ljubavnim parovima i pokazuje kako se jedan partner odnosi zaštitnički prema drugom.

– Ova poza je i vrlo senzualna- pojasnila je Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela.

3. Zagrljeni su rukama i nogama, ali…
Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da se isprepletu nogama i rukama dok su licima okrenuta jedno prema drugom, ali, nakon 10-ak minuta se razdvajaju.

– To je kompromis između intimnosti i neovisnosti, čime se omogućuje najbolje od oba svijeta – kaže psihologinja Corrine Sweet i dodaje da oko osam posto parova spava ovako.

4. Okrenuti su leđima i dodiruju se
Ova poza pokazuje kako su oba partnera opuštena i ugodno se osjećaju u svojoj vezi. Česta je u ljubavnim odnosima.

5. Jedan partner dominira krevetom
To izgleda otprilike ovako – jedan partner je raširen preko cijelog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stisnut u nekom kutu jer nema mjesta. I njihova svakodnevica je slična načinu spavanja, jedan dominira, a drugi ima sekundarni položaj u vezi.

6. Cijelu noć spavaju isprepleteni nogama i rukama
To bi moglo pokazivati da partneri nisu neovisni, odnosno ovisni su jedno o drugome. Osjećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno.
7. Jedan partner ima glavu na prsima drugog
Ovaj položaj češći je kod svježih ljubavnih veza ili u odnosima u kojima je ponovno rasplamsana strast i osjećaji prisnosti te zaljubljenosti. Oko četiri posto parova spava ovako.

8. Okrenuti su licima, ali se ne dodiruju
Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati ​​na emocionalno zahtjevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom, prenosi portal rd.com.