Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da će sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost biti održana u ponedjeljak.

Vulin je rekao da će biti novih hapšenja i da istraga o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka dobro napreduje i da dokaza ima puno.

“Ovo ne može da stane. Vidjeli ste državu na djelu i ništa ne može da zaustavi istragu ovih razmjera ni borbu protiv organizovanog kriminala”, rekao je Vulin na tv Prva.

On je ukazao da je predsjednik Aleksandar Vučić prije 100 dana najavio borbu protiv mafije i da se više nitko tome ne smije.

Vulin je rekao i da je predsjednik sada dodatnije izložen nego ranije, jer su u pitanju najmoćniji narko dileri u regionu i da se njihovi ogromni poslovi ovim hapšenjima kvare.

“Bezbjednost predsjednika još je ugroženija, jer se sukobio sa kriminalcima u regionu i u Evropu”, naglasio je Vulin ali je ukazao i da su hapšenjem ove grupe uklonjeni izvršioci, ali ne i oni koji stoje iza njih.

Vulin je upitan da li je podignut nivo zastite predjsednika i tužioca rekao da na to pitanje ne može da odgovori.

Ministar je potvrdio da je u jednom od stanova Belivukovih saradnika pronađen snajper sa prigušivačem.

“Drogu smo našli svuda, u skoro svakom stanu. Droga, oružje, novac. Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost. Da li su mogli da likvidiraju mene? Mogli su. Da li bi to rješilo njihove probleme? Ne bi. Jedini čovjek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić”, poručio je on i najavio sjednicu Savjeta nacionalne bezbjednosti za ponedjeljak.

Istice i da je tužilac Nenadić pokazao izuzetnu hrabrost da se suprotstavi kriminalcima i da MUP i BIA bez takvih ljudi ne bi mogli da postignu ništa i ukazuje da je u akciji pokazano državno jedinstvo.

“Nenadić će insistirati na tome da se rasvjetli sve do kraja”, kazao je Vulin i ukazao da je grupa Belivuka najopasnija još od “zemunskog klana” i da je sada razbijena.

Tek će se vidjeti kako su i šta radili, ali zaštićenih i u državnim strukturama neće biti porucio je Vulin.

“Poruka svima, nema zastićenih, ni visoke funkcije koja će vas zaštiti od dokaza i saznanja da imate veze sa kriminalcima”, rekao je Vulin.

Povodom još jednog uhapsenog koji je bio u društvu tužioca Tome Zorića, Vulin je rekao da svi trebalo da kazu kakve su kontakte imali i pod kojim okolnostima.

Vulin je rekao i da su svi čelnici Partizana ispitani kao građani, i da policija sa Partizanom nema sukoba niti sa sportskim društvima već kriminalnom bandom koja je koristila navijače za pokriće.

Govoreći o prisluškivanju predsjednika Vulin je rekao da se odvojeno vode postupci za prisluškivanje kada je pitanju porodica predsjednika i slučaj ove kriminalne grupe i da oni nisu povezani.

“Zlonamjerno se prave vjestačke paralele”, rekao je Vulin dodajući i da s eu slučaju Jovanjice ništa ne krije i da će se insistirati na tome da se svi slučajevi rasvjetle.