Yael Shelbia iz Izraela proglašena je najljepšom ženom svijeta

TC Candler proglasio je Izraleku Yael Shelbia najljepšom ženom na svijetu.

Shelbia se, zahvaljujući svom izgledu, našla na vrhu liste “100 najljepših lica godine”.

“Nikad ni u čemu nisam bila prva … jako je lijepo”, rekla je 19-godišnjakinja, koja trenutno služi obavezni vojni rok u izraelskim zračnim snagama, za Times of Israel.
Manekenka i novopečena glumica također je broj jedan barem još jednoj osobi. Ona navodno izlazi sa 35-godišnjim Brandonom Korffom, unukom pokojnog vlasnika CBS-a i milijardera Sumnera Redstonea, koji je izbačen iz Izraela zbog kršenja pravila karantina prošlog proljeća kada je tajno posjetio upravo nju.

Plavooka brineta, koja je radila kampanje za izraelsku modnu kompaniju Renuar, naušnice KM i liniju šminke KKW Beauty Kim Kardashian, ujedno je i Instagram zvijezda s gotovo milion pratilaca.
TC Candler okuplja nezavisne kritičare iz skoro cijelog svijeta koji od 1990. godine kreiraju listu “100 najljepših lica”. U posljednjih 30 godina na listi su se našle brojne poznate i manje poznate osobe. Liste se kreiraju na osnovu istraživanja i prijedloga javnosti u posljednjih nekoliko godina.

Za razliku od većine drugih godišnjih “lista ljepote”, TC Candler tvrdi da njegova “lista nije takmičenje u popularnosti i definitivno nije specifična za pojedinu zemlju. Ne radi se o najseksepilnijem tijelu ili najpoznatijoj slavi. Umjesto toga, lista pokušava informirati i proširiti javno mnijenje, umjesto da ga odražava. Na listi se mogu naći superzvijezde i nove zvijezde, globalne senzacije i relativne nepoznanice”.